Knetters bestaat jaar!

Knetters en DigiKnetters

Van een event met live optredens, workshops en persoonlijke ontmoetingen gaan we naar de combinatie van een klein podiumprogramma en, helemaal nieuw, DigiKnetters! Allemaal in het thema van de Kinderboekenweek.

 

Op 27 september 2020 organiseren we de 10e editie van Knetters, feest met letters. Knetters is een kinderboekenfestival, maar dan anders. Niet plechtig en deftig, maar leuk en knetterend. Een combinatie van boeken, muziek en theater en natuurlijk met auteurs en illustratoren. En gezien de omstandigheden rondom Covid-19 gooien we het dit jaar helemaal over een andere boeg. Want het blijft niet bij die ene dag , maar gedurende de hele Kinderboekenweek kun je met ons mee op avontuur. Digitaal en op locaties in het centrum van Tilburg.

De organisatie

De organisator van Knetters is SPIL (Stichting Plezier in Lezen), een stichting die plezier in lezen bevordert. Om Knetters een succes te maken en ons doel te bereiken werkt SPIL samen met een aantal organisaties die hetzelfde doel nastreven. Voorbeelden hiervan zijn: Stichting Leergeld, de Quiet Community, De Schrijverscentrale, Bibliotheek Midden Brabant, Cubiss, Stichting Lezen, Uitgeverij Zwijsen, Boekhandel Mutsaers Gianotten, Boekhandel Livius-De Zevensprong, Kinderopvanggroep, basisscholen en CPNB.

Aanleiding en drijfveer

Natuurlijk, Knetters is leuk. Maar het dient ook een doel.

Onderzoek wijst uit dat kinderen steeds minder lezen. Dat is geen goede zaak, want lezen is goed voor de ontwikkeling en prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen. Bovendien blijkt een zwakke start bijna niet meer in te halen. Daarom organiseert SPIL het kinderboekenfestival Knetters voor kinderen van 4 – 12 jaar en hun ouders. Zodat ze op een aantrekkelijke, gevarieerde wijze in aanraking komen met boeken, auteurs, illustratoren en theatermakers.  

© Stichting Plezier In Lezen - 2020